Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
butaca
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
fusta (per a l'estructura)
tela (per a les potes)
entapissat (molles, crin, cingles, folre, teixit de cotó, bordó i serrell de passamaneria)
vogides les potes, entapissat, passamanat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 215
seient individual totalment entapissat excepte les potes tenyides. Les davanteres cabriolé i les de darrere en lleugera caiguda. El respatller en forma de gòndola tot integrant uns braços que a la part davantera baixen en una suau inclinació. L’entapissat del respatller està elaborat de tal manera que es divideix en franges verticals flonges com evocant una petxina. Sobre els braços disposen uns protectors extraïbles de la mateixa roba i acabada amb serrell de passamaneria. El travesser davanter del seient vogit en línies sinuoses. ESTUDI: és en el segon quart de segle XIX quan es comença a construir a Europa seients totalment entapissats, que deixaven a la vista només les potes. Aquests seients, denominats a França confortables, van obrir una nova via de creativitat als tapissers. Va ser la invenció de les molles helicoïdals que va permetre aquest desenvolupament de noves formes de seients que oferien comoditat i creativitat en les formes. A partir de llavors, es va dissenyar molt models diferents de confortables tant individuals com per a vàries persones. En la seva decoració, junt a la roba, jugava un paper fonamental les passamaneries i els serrells. Tenint en compte el preu de les robes i el seu desgast, habitualment s’elaboraven folres o tapets per protegir les parts més delicades dels seients com ara el recolzabraç o la part alta del respatller. L’estructura interior segueix el mateix tipus d'entapissats que s’estilaven a l’època, reomplert amb crin i les molles relligades al seient subjectades per cingles.