Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
balancí
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
faig / corbat, tornejat
reixeta / reixeta
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 209.2
seient amb braços que descansa sobre dos llistons corbats units entre si per dos travessers tornejats, que permeten engronsar-se. Aquests llistons es prolonguen i corben per a configurar-ne el marc del seient i el muntants del respatller. A ells es cargolen els llistons que fan de braç i un llistó inferior de reforç. Tots fets en fusta corbada que en el seu recorregut dibuixa formes que a la vegada decoren. El respatller i el seient en reixeta trenada en un marc de cantells arrodonits. S’uneixen per un llistó també corbat que dibuixa un oval. ESTUDI: consulteu els estudis de les fitxes amb núm. de reg. 418 i 48. Model que combina fusta corbada amb fusta tornejada. Aquest és un model molt comú de balancí que podria ser de Ventura Feliu o, encara més probablement, de Luis Suay Bonora, dues de les empreses valencianes més importants de mobles de fusta corbada a la manera de Viena. Les empreses buscaven maneres per fer més resistents els mobles de fusta corbada, que sempre patien en les zones de major corbatura. Un anunci d’una patent de Feliu de la corbatura dels costats, igual a la del nostre balancí, diu així:”Las ventajas que ofrece esta pieza son evidentes, porque al prolongarse su extremidad posterior asegura de manera indefinida la duración del balancín reforzando notablemente el respaldo, sin menoscabo de la forma elegante del mueble”.