Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
La casa del Consejo. 24 julio 1713
gravat emmarcat
Datació
finals del segle XIX
Materials i tècniques
paper / gravat
vidre (per al paspartús)
fusta / motllurat, daurat (per al marc)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 206
gravat en blanc i negre sostinguda per un bastigi rectangular enquadrat en un marc llis de fusta daurat. Tal i com ens indica el peu de fotografia el dibuix reprodueix el moment en què els barcelonins enarboraven el pendó de Santa Eulàlia, el 24 de Juliol de 1713. Així doncs, a la plaça s'hi reuneixen un gran nombre de barcelonins, d'esquena i amb la vestimenta pròpia del segle XVIII, admiren com pugen el pendó de Santa Eulàlia. Tan sols esmentar que el setge de Barcelona enfront les tropes felipistes s'inicià el 25 de juliol de 1713 fins l'11 de setembre de 1714. ESTUDI: el gravat represena el moment que, davant la Casa de la Ciutat, la bandera de santa Eulàlia, patrona de Barcelona, va ser posada en cerimònia pública el 7 d'abril de 1713, coincidint amb el setge de la ciutat durant la Guerra de Successió. La ciutat va resoldre formar un batalló de mil homes per a la guàrdia de la bandera.