Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / tornejat, vogit, motllurat, corbat (per a l'estructura)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 200
taula rectangular amb tauler de contorn vogit i motllurat. Les quatre potes amb peu en sable s’uneixen per xambrana correguda a base de llistons tornejats i corbats. Les potes i xambranes simulen canya de bambú. ESTUDI: des de finals del segle XIX es posa de moda la galeria com a saló familiar quan feia sol. Era un lloc confortable i on es podia practicar les recomanacions saludables de ventilació. Pel moblament d’aquests nous salons a mig camí entre l’interior i l’exterior es van posar de moda els mobles lleugers de fibres vegetals, com ara el vímet, la canya o també els mobles de reixeta i fusta corbada. Tots ells eren adequats per a aquests ambients frescs i informals, allunyats del saló principal on els seients seguirien entapissats. Es van dissenyar models especials per a aquests espais, com ara chaises longue, balancins i tauletes auxiliars portables i lleugeres. Les empreses que oferien mobles de fusta corbada oferien també models d’aquest tipus. És possible que aquesta tauleta de fusta corbada que imita canya de bambú sigui de la casa valenciana de Luis Suay, ja que va fer models molt propers.