Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
ràdio de capella
Autoria
La Voz de su Amo. Compañía de gramófono (marca de fàbrica, autentificat)
Datació
1930 - 1935
Materials i tècniques
fusta / tornejat
motllurat
mecanisme elèctric
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 199
aparell receptor rectangular de fusta. L'altaveu situat a la part superior està tractat com un element decoratiu més. A sota, hi trobem el dial i tres botons que es mouen cap a la dreta i cap a l'esquerra; suposem que serveixen per sintonitzar el dial, per modular el volum i per encendre o apagar la ràdio. Té un petit basament, a mode de faldó, que ennobleix el peu. Com a elements decoratius podem destacar les dues vares tornejades que centren l'aparell. ESTUDI: “El conocido anagrama con el perro Nipper utilizado en los primeros años en España por la Compañia Francesa del Gramophone aparecerá años más tarde como sello de "La Voz de su amo", pero esta vez como marca española: Compañía del Gramófono Sociedad Anónima Española. La marca, filial de la angloamericana His Master´s Voice, comercializa en nuestro país diferentes modelos de aparatos a partir de finales de los años veinte y treinta.” (www.coleccionfb.com)