Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
rellotge de taula
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
metall / fosa
mecanisme de mesura
laca / lacat (a la base)
Lloc d'execució
Estats Units d'Amèrica
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 193
element decoratiu, escultura, en la qual s'hi ha integrat un rellotge. Així doncs, damunt una plataforma amb quatre potes hi ha la figura d'un caçador assegut damunt un tronc flanquejat per un gos i una escopeta i al terra un corder mort. Al costat, una estructura híbrida entre un trofeu-cratera-rellotge. Les dues figures presenten gran quantitat de detalls; mentre que a l'escena de caça s'hi distingeix perfectament el tipus d'indumentària del caçador i el pèl dels animals. El rellotge està decorat amb uns discs amb cares d'animals i figures masculines. Angles, però, seguint les guarnicions franceses dels conjunts formats per rellotge i canelobres. ESTUDI: l’empresa New Haven Clock Company és una de les primeres empreses de rellotges americanes, junt amb altres com ara Seth Thomas, Waterbury o Ansonia, situades a Nova Anglaterra en les dècades de 1840 i 1850. El 1853 se situen a New Haven, Connecticut, amb el propòsit de fabricar maquinària per a rellotges de bronze per a l’empresa Jerome Manufacturing Company. En aquell moment, Jerome era la empresa de rellotges més important del món. De totes maneres, Jerome va tenir greus problemes econòmics i el 1856 va ser comprada per New Haven Clock Company. New Haven Clock Company també feia alguns models de rellotge de pisa i rellotges d’estàtua, i oferia un tipus de rellotge que a més de mesurar el temps decorava les prestatgeries i les llars de foc. També van fer alguns rellotges de pèndol. Després de superar diferents crisis, finalment la icona dels rellotges americans va tancar les portes el 1960.