Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
mirall de paret
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
noguera (en xapa i en massís com a fusta principal)
pi (per a la base)
or / daurat
xapat, motllurat, bisellat el mirall
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 191
mirall bisellat de paret amb un ample marc de noguera, rectangular en vertical. El filo daurat. El carrer d’entremig és ample i bisellat i corre entre dues motllures rectes. ESTUDI: com les altres peces que decoren l’estança, el marc està construït amb fusta de noguera. En aquest cas, s’utilitza massís i xapa a tall de veta recta, aplacada sobre una base de pi. Dins d’aquesta mateixa tipologia de marcs, alguns mantenien el costum dels isabelins de dur la motllura del cantell exterior del parament, generalment bossellada, feta amb fusta clara de fruiter o de boix. El mirall es decora amb la tècnica del bisellat que consisteix en efectuar perimetralment un tall oblic a la vora del cantell exterior, obtenint així un emmarcat que el realça i l’embelleix.