Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Paisatge amb vaques
litografia a color emmarcada
Datació
finals del segle XIX
Materials i tècniques
paper / impressió
xapa de caoba (per al marc)
pi (per al marc)
vidre
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 186
paper sostingut per un bastigi rectangular enquadrat en un marc de fusta. En un paisatge de muntanya en primer pla trobem dues vaques, una asseguda i l'altra de peu; en segon terme, un arbre en diagonal creua l'escena i al fons una caseta d'un pastor i els núvols. ESTUDI: en realitat la peça és un maridatge. Litografia anglesa del segle XIX a partir d'un gravat de Paul Potter, un artista holandès nascut el 1625 a Enkhuizen, un poble de pescadors. Va viure a Amsterdami també a Delft, on va pintar la seva obra més important "El petit toro". A partir del 1649 es va instal·lar a La Haia on va aconseguir la fama. Va morir per malaltia el 1654. Durant la seva breu vida va produir un nombre molt elevat d'obres, entre pintures, dibuixos, estudis i gravats. Especialment va practicar el paisatge, els temes rurals i el retrat d'animals, entre ells vaques, ovelles, etc. i va seguir una llarga tradició holandesa amb una singular precisió en el dibuix. Obra seva es pot trobar al The Hague Museum i al Louvre, entre d'altres.