Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula-secreter
Datació
segle XX
Materials i tècniques
xicaranda / xapat (exterior)
erable / xapat (exterior)
pi (interiors estructurals)
fusta (ennegrida per als detalls decoratius)
os (per a l'escut del pany)
metall (per al pany)
fusta / tenyit (fusta clara, per a l'estructura dels peus i les xambranes)
vogit, tornejat, xapat, motllurat, tenyit, envernissat, talla calada
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 18
caixa fixada a una taula. El cos de la caixa s'obre quasi per complet, de manera que resta fixa tan sols la part de darrere i una petita part dels costats i del tauler, sobre del qual descansa quan està obert. Obert, deixa a la vista una capella central flanquejada per dos bucs amb dos calaixos cadascun. Els superiors en frontal sinuós. El tauler de la taula amb perímetre motllurat sobre potes tornejades i unides per xambranes en H. Al centre del tauler hi ha una peça de fusta que s'ha col·locat per tapar el forat on anava fixada la màquina de cosir original. ESTUDI: moble compost de dues parts independents unides: el cos de dalt era originàriament el moble d'una màquina de cosir, i a la part baixa, unes potes que s'han posat al lloc de l'estructura original. La taula amb calaixos era l'estructura per guardar els fils i les agulles que acompanyaven una màquina de cosir, molt possiblement del fabricant Miquel Escuder i Castellà, empresa que va produir a Barcelona models de màquines que seguien les populars màquines nord-americanes de Wheeler & Wilson. En aquest cas, es tractaria d'un dels models Aurora, que per primera vegada es van fabricar a la dècada de 1870. És una peça curiosa, amb un bon joc de xapes, tot i ser construïda per un taller industrial amb poca cura de l'obratge. Els motius decoratius de la tapa han estat aconseguits amb l'ajuda de màquines.