Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
plat
Datació
segle XIX
Materials i tècniques
pisa / emmotllat, imprès
Lloc d'execució
Gran Bretanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 168
disc de pisa de perfil lobulat alçat tot al voltant formant una concavitat de poca alçària i fons pla. Estampat amb blau clar. A la solera s'hi ha estampat un paisatge oriental. A la part central un arbre que divideix l'escena; al costat dret trobem una pagoda mentre que a l'esquerre unes muntanyes. A l'orla hi trobem ornamentació vegetal en relleu i estampats, rams de grans flors. ESTUDI: Davenport va ser una empresa de pisa i després també de porcellana, especialitzada al començament en pisa blanca i blava, tot seguint la porcellana xinesa. A partir de 1805 a la marca s'afegeix una àncora, que en diferents variants es col·loca al llarg del temps, com ara en aquest plat, que presenta decoració impresa a l'estil oriental.