Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
tapa de sopera, plat
Autoria
Pickman SA, La Cartuja de Sevilla (autentificat)
Datació
mitjan segle XX
Materials i tècniques
pisa / emmotllat, esmaltat, imprès en negre
Lloc d'execució
Sevilla
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 166.1
plats: disc de pisa alçat tot al voltant formant una concavitat de poca alçària i fons pla. Els dos plats comparteixen el mateix motiu ornamental de l'orla, una decoració en blau que recorda un ramatge o branques entrellaçades, i una escena molt similar a la solera. Plat 1) Una làmina d'aigua divideix l'escena. En primer terme dos personatges, un assegut i l'altre plantat, que parlen entre ells; en segon terme un genet. A l'esquerra de la solera una escalinata rematada amb una important pilastra amaga una zona enjardinada. A l'altre costa, a la dreta, hi ha un conjunt arquitectònic. Al fons les muntanyes i alguna illa amb petits temples grecs. Plat 2) Escena oriental. A l'igual que en el cas anterior un riu creuat per un pont de tres ulls divideix l'escena. En primer terme un personatge oriental amb una llança damunt d'un camell guiat per un segon personatge també oriental. A l'esquerra de la solera un conjunt arquitectònic entremig d'arbres. A la dreta el ja característic gerro ornamental recolzat sobre una pilastra i coronat per un ram de flors. Al fons, les muntanyes i el perfil d'un poblat. Tapa amb ansa) Element que encaixa a la boca d'una sopera. Té forma vuitavada i un petita ansa a la part superior en forma de flor. Presenta el mateix motiu decoratiu vegetal que l'orla dels plats anteriorment explicats.