Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
plata
Autoria
Pickman y Co (autentificat)
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
pisa / emmotllat, esmaltat, imprès en negre
Lloc d'execució
Sevilla
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 145.4
plat eminentment de forma ovalada, oblonga, més gran que un plat ordinari. Estampat amb un color blau-negrós. A l'orla es repeteix el mateix motiu que el del plat 145.1 i 145.3 i la sopera 145.2; és a dir, una banda on s'hi alternen motius florals i d'encaix amb vinyetes amb una arquitectura entre arbres. A la solera trobem un paisatge oriental amb camells. L'escena es desenvolupa en un gran ambient enjardinat i centrat per una extensa làmina d'aigua que separa el fons espurnejat amb petites illes amb els seus corresponents templets de l'escena principal. Així doncs, en primer terme trobem dos personatges orientals, un dels quals munta a cavall mentre l'altre vigila amb una llança un segon camell assegut al terra. A l'esquerra d'aquesta escena trobem un gerro ornamental recolzat sobre una pilastra i coronat per un ram de flors.