Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
fruitera
Autoria
Serrahima i Bofill, Alfons (autentificat)
Datació
1949
Materials i tècniques
plata / llaurat, repussat
coure
Lloc d'execució
Barcelona
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 12
fruitera circular amb peu baix de coure. L'ala del plat presenta una sanefa de fulles de plata aplicades. El peu, també circular, s'uneix al cos per una tija central. Un cordó de plata amb sanefa d'ondes decora i envolta aquesta unió. ESTUDI: fruitera, bon exemple de la creativitat de l'argenter Alfons Serrahima i Bofill, un dels màxims exponents del noucentisme a Barcelona i destacat membre del Foment de les Arts Decoratives. Alfons Serrahima (1906-1988) era orfebre i joier i va tenir una personalitat notable. Destaquen els seus dissenys de trofeus i copes, que podem relacionar amb el d'aquesta fruitera. Va ser impulsor i president del FAD i del saló Hogarhotel. Va tenir una influència molt destacada en les obres d'importants orfebres de la següent generació, com ara Josep Maria Puig Doria, Jaume Mercadé, els germans Torres o Josep Pelegrí; tots ells van passar pel seu taller. Part de la seva obra es troba al Museu de les Arts Decoratives de Barcelona i, en el seu dia, peces del seu taller, tant de la llar com de la joieria, lluïen a les millors cases de la burgesia catalana.