Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cafetera
Datació
tercer quart segle XX
Materials i tècniques
llauna / emmotllat
plàstic / emmotllat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 108
aparell de cos cilíndric buit per la part interior dividit en tres espais i rematat per la part superior amb una nansa. Tot i que la part superior no es pot obrir per culpa del rovell, suposem que és una cafetera tipus italiana; i per tant, podem deduir el seu funcionament. Així doncs, segons un inventari anterior, realitzat el 1991, la part inferior s'omplia de brases mitjançant un forat a la part inferior que escalfaven el cafè i l'aigua del receptacle superior. En realitat es tracta de dos recipients de cos cilíndric encaixats un dins l'altre; l'interior té un diàmetre i alçada força més petit. Així doncs, l'aire calent de les brases envolta el recipient més petit que suposem, la nansa rovellada no permet veure el contingut, que hi ha un espai pel cafè i l'aigua. El cafè, cal pensar, que s'emmagatzema a la part superior. El broc, tub cilíndric, està situat a la part superior. Té tres potes.