Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Tarroja
aquarel·la emmarcada
Autoria
Josep Batlle Campderrós (autentificat)
Datació
1952
Materials i tècniques
paper / aquarel·la, tinta sobre paper
pintat (el marc)
Lloc d'execució
Cervera
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 10
vista d'una plaça d'un poble amb el campanar i personatges. Marc en arrel i pintat amb negre. Emmarcat amb paspartús. ESTUDI: es tracta d'una obra original de Josep Batlle Campderrós, pintor i dibuixant del segle XX nascut a Cervera el 1909. Autodidacta, sota l'orientació artística de Rafel Benet. Va seguir l'estètica impressionista. Des de 1931 va exposar individualment a la Sala Parés i el 1941 a la Librería Mediterránea. El 1946 i 1947 va exposar a les galeries "Paheria" de Lleida. Va participar en col·lectives i concursos, entre els quals cal destacar les Exposiciones de Primavera del "Saló Montjuïc" de 1933 i 1936. (Informació del diccionari Ràfols d'Artistes de Catalunya, Balears i València).