Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
xal
Datació
1889
Materials i tècniques
seda / punta mecànica, Leavers
(Xal rectangular de seda crua de color ivori, punta mecànica probablement realitzada amb una màquina Leavers. La part central del xal disseny de flors i fulles resseguides per un torçal i donar-lo relleu sobre fons de tul. A les dues bandes formes lobulars i flors de grans dimensions encarades. El xal es trobava dins una caixa amb una etiqueta que posa Echarpe Marie Antoniette Haute Nouveauté. A la tapa de caixa Souvenir de l'exposition Paris 1889. L'exposició de Paris de 1889 va mostrar els avanços de la indústria de la punta mecánica francesa enfront dels treballs anglesos. Les primeres puntes mecàniques es van realitzar a Anglaterra i fins a mitjans del segle XIX estaba prohibida la seva exportació, per aquest motiu es produïa un contraban d'aquestes peces que tenia el seu centre al port francés de Calais. Paulatinament treballadors anglesos es van instal·lar a Calais on es desenvolupar una important indústria de punta mecánica que encara avui en dia realitza grans peces per a l'alta costura.)
Lloc de procedència
París
Núm. de registre
9694
Xal rectangular de seda crua de color ivori, punta mecànica probablement realitzada amb una màquina Leavers. La part central del xal disseny de flors i fulles resseguides per un torçal i donar-lo relleu sobre fons de tul. A les dues bandes formes lobulars i flors de grans dimensions encarades.