Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
indumentària ceremonial
Datació
primera meitat segle XX
Materials i tècniques
cotó / cosit
llautó
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
7987
Indumentaria cerimonial de cofrare adult de la Confraria del Sant Crist. El conjunt està format per la túnica, capa, caperó, medalla i guants. La túnica llarga de color negre de cotó i màniga llarga, coll tancat de vellut. La part superior de la túnica té botons fins la cintura amb plecs a les dues bandes, des de la cintura fins els peus, plisat per poder donar volumen. La capa és llarga fins els peus de cotó negre amb dues bandes de color vermell del coll als peus a la part del davant, la capa es tanca amb un boto al coll. El capirot és de color vermell amb forats pels ulls i una cinta de reforç interior a l'obertura del capirot, a la banda inferior una insignia de la Confraria cosida al caperó amb una creu que representa diversos moments de la Passió i Resurrecció de Crist, aquest capirot té una funda que té un ullal per unir la funda amb la capa i protegir el caperó. La medalla és de llautó i penja del coll amb una corda. La medalla és una creu amb la mateixa representació de la del caperó. Al centre La cruxifisió de Crist, sota les lletres Alpha i Omega i el nom de crist, a les bandes l'afuetament i el devallament de la creu. Al centre la resurrecció de Crist i al voltant les lletres Parroquia de Santa María de Arenys de Mar. Obispado de Gerona. Darrera les paraules Cofradia de Portantes del Santo Cristo Arenys de Mar.