Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
joc de llit
Autoria
Casa Castells
Castells i Simon, Marià
Datació
1908-1916
Materials i tècniques
lli / teixit
cotó / boixets, guipur, a mà
cotó / agulla, brodat en relleu, fil tiré, a mà
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
413
Llençol i coixineres de fil de color blanc amb un brodat formant un escut de fil tiré amb les inicials J A a l'interior i envoltat per motius florals i foliacis. La punta forma una onda que s'introdueix al teixit i presenta una decoració formada per un seguit de fulles que comencen la punta, un tramat de branques i fulles i està acabada per flors de quatre pètals. Aquest joc de llit pertanyia a un cosí dels germans Castells, Joan Abadal, les dues inicials estan brodades al llençol i les coixineres. El primer disseny d'aquestes cantoneres va ser realitzat l'any 1908, es conserven altres matrius que indiquen que es van tornar a realitzar encàrrecs en els anys 1909, 1910 i 1916.