Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
Crisantemos
dibuix (obra visual)
Autoria
Gutierrez Larraya, Aurora
Datació
1904
Materials i tècniques
cartolina
tinta / dibuix
Lloc de procedència
Barcelona
Núm. de registre
355
Projecte de país de ventall dibuixat amb tinta blanca damunt cartolina negra. Disseny modernista amb dibuixos de flor i fulles de crisantems. Aurora Gutiérrez Larraya va néixer a El Astillero (Santander) el darrer quart del segle XIX. Va arribar a Barcelona de ben petita. Aurora va assistir a l’Escola d’Institutrius on, entre altres assignatures dirigides a la inserció laboral de la dona, va aprendre les labors llavors típiques del seu gènere. Del 1895 al 1904, va estudiar a l’Escola de Dibuix per a nenes i adultes. Una de les assignatures que va cursar-hi fou Dibujo y Pintura aplicados á las labores de la mujer. A partir del curs 1903-1904 i fins al 1909, assistí a les classes de l'Escola Superior d’Arts i Indústries i Belles Arts de Barcelona –Llotja. Allí, Aurora va encaminar el seu currículum per tal d’aplicar-lo a la projecció de puntes al coixí i a l’agulla, brodats, estampats de teixits i altres tècniques. Gràcies a uns “projectes de puntes de mèrit excepcional i refinadíssim gust”, va guanyar una borsa de viatge de quatre mesos d’estada a Madrid. Allí, a principis de 1905, va realitzar una sèrie de treballs sobre les puntes que es conservaven al Museu Arqueològic Nacional.