Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
punta (teixit)
Autoria
Casa Castells
Datació
1862-1941
Materials i tècniques
cotó / boixets, a mà, guipur (empuntillat, puntillons, punt sencer, punts de guipur)
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
2992.208
Entredós de guipur en cotó de color blanc trencat. El disseny és format per la repetició d'una forma ovalada amb els extrems ondulats decorats amb puntillons. Aquesta mena d'òvals són units als extrems per un cercle de punt sencer al mig del qual es dibuixa una flor amb dotze fulles de guipur. A l'interiors dels òvals, sobre un fons de trenat empuntillat, es dibuixen uns cercles de punt sencer amb un ullet al centre i que formen les ondes dels extrems. La part central dels òvals, d'altra banda, mostren cinc fulles lanceolades, en punt sencer, tres de les quals tenen el centre obert. La punta és etiquetada: "1359 / 6'". Ambdues xifres escrites a mà fan referència a la catalogació pròpia de la Casa Castells i al preu de la peça en pessetes.