Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
punta (teixit)
Autoria
Casa Artigas (taller, autentificat)
Datació
1867-1960
Materials i tècniques
boixets, torçal, guipur, empuntillat
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
2980.115
Punta de coixí de guipur, en cotó de color blanc trencat. És una punta anomenada gòtica pel seu disseny, format per la successió d'unes formes triangulars resseguides per una serpeta de punt sencer en galeria. Dins el triangle amb la base al peu hi ha dues flors, una gran i una petita, en mig punt i envoltades de torçal sobre fons de trenat empuntillat. Dins el triangle amb base en el cap, hi ha una flor formada per setze fulles de guipur, amb una aranya a l'interior, i una mena de tija de la qual en surten sis fulles de guipur, tres a banda i banda, també sobre fons de trenat empuntillat. El peu és en galeria mentre que el cap mostra una onda amb trenat empuntillat. Pot ser emprada tant per la llar com per la indumentària religiosa o parament litúrgic.