Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
patró
Autoria
Can Colomer (Escola/taller)
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
cartó / dibuix, llapis, picat
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
2599
Cartolina de color vermell sobre la que hi ha un disseny d'elements florals i litúrgics.En la part superior es veuen dibuixades uns raims i en una de les bandes unes espigues. En la zona central hi ha dibuixat un calze i en altre banda un fuet. Els dos dibuixos estan encerclats per formes lobulars. La part inferior trobem formes lobulars que tanquen el dibuix. Cartolina de color marró sobre la que hi ha un disseny d'elements florals i litúrgics. En la part superior es veuen dibuixades uns raims i en una de les bandes unes espigues. En la zona central hi ha dibuixat un ocell del que surten uns raigos i en altre banda un cercle amb una fisonomia representada a l'interior del cercle surten uns raigos. Els dos dibuixos estan encerclats per formes lobulars. La part inferior trobem formes lobulars que tanquen el dibuix.