Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
estendard
Datació
1957
Materials i tècniques
seda / agulla, brodat, a mà
fil d'or / agulla, brodat, serrell, a mà
vellut
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
2278
Pendó de forma rectangular amb tres bagues a la part superior i dues a un dels laterals, per a poder ser penjada. La part inferior té un acabat irregular en tres alçades rematat amb un serrell de fil metal·lic. Decoració formada per un fons de seda blanc amb la part superior de vellut vermell amb una inscripció en fil verd resseguit de fil daurat i acompanyada amb filigrana de fil d'or. Sota, un lliri blanc amb la flor dins una aureola de color groc envolatada per 12 estrelles daurades. El tall està atravessat per un pentagrama negre i notes musicals en negre i groc juntament amb una inscripció en vermell. Al darrera, a la banda superior una franja de vellut amb una inscripció en lletres verdes resseguides de fil daurat i acompanyades de filigranes de fil d'or; sota, l'escut d'Arenys de Mar (l'arbre i el mar) damunt un fons de seda blanc.