Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
capa (peça de roba exterior)
Datació
1880-1899
Materials i tècniques
seda / folrat
cotó / punta mecànica (xantilli)
metall
Núm. de registre
2199
Capa de tafetà de seda de color cru amb aplicacions de xantillí negra mecànic a tota la peça. Obertura davantera total, cordada només pel coll. Coll alt i volt rodó; folrat de tafetà de seda, també cru. A l'alçada del pit i de les espatlles s'hi ha aplicat punta arrugada, creant així una separació visual i tapant la costura que uneix el canesú de la capa amb la resta de la peça (unida només per una costura a l'esquena). La punta mecànica mostra una sèrie de motius florals i vegetals entrellaçats clàssics en el xantillí d'estil romàntic. Patronatge senzill, compost per un canesú i la peça de la capa, amb costura a l'esquena, tallada al biaix, i amb algun plec a la costura amb el canesú. El coll està tallat amb costura al darrere també, igual que el canesú. El xantillí és una de les puntes més populars a finals del segle XIX, es caracteritza pel fons de tul i els motius de flors petites, però amb dissenys complexes i d'estil naturalista realitzats amb mig punt. Aquesta punta que es realitzava a França, Bélgica i Catalunya es va adaptar perfectament als gustos de la moda romántica especialment en el període 1860-1890. El xantillí va ser molt imitat per les puntes realitzades a màquina.