Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
Mort i Passió
plantilla
Autoria
Simon i Batlle, Anna Ma.
Castells Diumeró, Marià
Casa Castells
Datació
1877-1910
Materials i tècniques
paper / picat, dibuixat, a mà
Lloc d'execució
Arenys de Mar
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12542
Carpeta amb matrius per a la realització de patrons del tema dels símbols de la passió per a ser realitzats en ret fi. La carpeta té tres tipus de dissenys. Un amb els símbols de la Passió amb fons de tul i la part inferior una flor que es va alternant amb formes lobulars. En aquest grup de matrius es conserva la signatura d'Anna Ma. Simon i Marià Castells i la data 10 de junio de 1877, a més d'un seguit d'indicacions en llápis relatives als símbols i un número de cada matriu. El segon grup es tracta d'un volant més estret també amb els símbols de la Passió sobre fons de tul i la banda inferior una petita flor i una estructura lobular, algunes matrius conserven el núm. El darrer grup combina els símbols de la Passió amb fulles de parra i espigues de blat.