Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
vestit de bateig
Autoria
Carulla Ribera, Frances
Serra Nualart, Maria
Datació
1927 - 1927
Materials i tècniques
cotó / teixit
cotó / agulla, brodat, a mà (blonda bordana)
cotó / punta mecànica
seda / teixit
Lloc de procedència
Barcelona
Núm. de registre
12178.2
Vestit de bateig de cotó i rayón blanc de maniga llarga format per 3 peces. Folre de seda blanca amb botons a la cintura i a l'esquena i els punys es tanquen amb un llaç blanc. Cos de tul amb coll rodó que arriba fins la cintura amb traus per als botons del folre. Coll rodó amb punta mecànica al vol i plisat al pit, màniga llarga amb punys decorats amb punta mecànica. El sobrevestit està brodat sobre el tul com la capa amb el disseny d'un gran gerro sobre columna i formes lobulars en la banda inferior, el sobrevestit té coll quadrat i sense mànigues, la part de darrera està creuada i es lliga al davant amb un entredòs de tul que finalitza amb un llaç blanc de seda.