Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
fotografia
Autoria
Castells Simón, Joaquim
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
1909
Materials i tècniques
paper fotogràfic / fotografia
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12173.33
Fotografia en blanc i negre d'unes estovalles quadricular de cotó fet amb la tècnica de guipur amb motius vegetals, empuntillats i trenats. El motiu principal són els motius de flors que hi ha a les quatre cantonades unides amb fulles. Aquests motius estan fets amb una base de fulles de teixit i punt sencer i fons trenat. Està realitzada amb paper fotogràfic i hi podem observar el segell amb relleu "J.yM.C Arenys de Mar España" ubicat a la zona central de la fotografia i el número 21 en blanc. Al revers s'hi observa una inscripció: el número "Númº 21" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negra, i les paraules "servilleta tamaño 0,30 x 0,30 ctms", en llapis els números "21 30 x 30 cm"