Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
escultura
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tallat
guix / pintat
cotó / punta mecànica
fil d'or / agulla, brodat en relleu, boixets, punt d'Espanya, a mà
llautó
Núm. de registre
12149
Mare de Deu del Carme amb nen Jesús. Està recolçada en una estructura de fusta, amb les cames i un pal que sosté part del cos. El cos de les dues figures és de guix pintat. La Verge porta una capa de raió blanc amb puntes metàl·liques, vestit de color marró decorat amb putnes metàl·liques i de cotó. Porta vel de punta mecànica. El nen que està recolçat sobre la mà esquerra de la Verge també porta túnica marró decorat amb puntes metàl·liques i puntes de coixí. Totes dues figures porten corones daurades. A la mà dreta, la Verge sosté tres escapularis amb l'emblema de la Verge del Carme i dos escapuris més decorats, el nen Jesús porta un escapulari de la Verge del Carme.