Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
escultura
Datació
primera meitat segle XX
Materials i tècniques
guix / tallat
pintura / pintura a l'oli
metall / TÈCNIQUES DEL METALL
Núm. de registre
12123
Escultura de guix policromat que pot ser que representi el Salvator Mundi, és a dir, Crist com a salvador del món o el Maiestas Domini o Pantocràtor, segons la terminologia romana o grega. De fet, no es pot afirmar amb certesa ja que els atributs que els diferencien és un llibre en el cas de Maiestas Domini o un globus imperial a la mà esquerra en el cas de Salvator Mundi i a l'obra actual aquest atribut no es troba. La figura representa un home jove amb la pell blanca, barba i cabells llargs bruns, sense signes d'edat al rostre, que està dret amb una cama lleugerament flexionada, la mà esquerra a l'altura del pit i amb la corresponent mà en forma de cullera, i el braç dret que sembla lleugerament estirat. Tant la mirada com el rostre estan lleugerament inclinats cap al terra amb una posició de tendresa i misericòrdia. Vesteix unes túniques blanques riques ja que estan perimetrades amb garlandes i altres decoracions, pintades, daurades. Al bell mig del pit hi ha també policromat el símbol del sagrat cor. La figura es recolza sobre una pedra i una peanya en forma d'hexàgon per tal de mitificar la figura. Es pot identificar que és Jesús o Déu per l'aureòla de metall que té incrustada al cap, símbol de santificació.