Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
escultura
Datació
primer meitat segle XX
Materials i tècniques
guix / tallat
pintura / pintura acrílica
fusta / tallada
Núm. de registre
12119
Escultura d'un Crist crucificat fet de fusta (la creu i la peanya) i la figura (de guix). La representació, que simula un estil barroc, és força realista doncs presenta la figura clava pels palmells de les mans i dels peus (tots dos junts) i d'on li vessen uns raigs de sang. També es pot observar la ferida de la llança de Longinos i els rastres de sang de la corona d'espines clavades al cap. Crist se'l representa amb cabells i barba bruns, amb una cara de patiment, doncs és clavat a la creu, com un home de mitjana edat. No va vestit, només tapat amb un parrac de teixit blanc a la zona de la cintura, tapant la zona genital. Se'l representa també amb una aurèola, i a la creu, a la part superior hi ha la inscripció "INRI" que són les sigles de la frase llatina "Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm", la qual es traduït al català com: "Jesús de Natzaret, Rei dels Jueus". La creu, que és llatina, està realitzada amb fusta envernissada, igual que la peanya, situada a la part inferior de la creu. Aquesta peanya sembla un reliquiari amagat, doncs té una forma com de caixa i des de la part posterior se li pot intuir un espai per emmagatzemar relíquies de Crist o d'algun sant.