Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
09/06/1923
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12069.10
Col·lecció de matrius d'un llençol de ret-fi català o punta d'Arenys amb motius vegetals, florals, mitològics, comestibles - fruites-, rostres humans i religiosos. Es destaquen varis elements, dos rostres humans (un d'una dona i un d'un home amb barba) mirant de perfil -en aquest cas es pot observar l'home-, així com el què aparenta una quimera, una copa amb diverses fruites entre les quals: raïm, pera, prèssec i cireres i finalment un angelet. El fons és de tul, empuntillats i filigrana. Cada motiu està emmarcat amb fulles d'acant de teixit o punt sencer i que a més, dibuixen formes orgàniques decoratives i també flors i fulles de trèvol de teixit o punt sencer. El disseny, de reminiscències modernistes, està realitzat a tinta vermella i punxó. El dibuix correspon a un fragment del llençol i correspon a una franja llarga, talment com si fos el costat. La matriu està realitzada amb cartró blanc i hi podem observar el número "350" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre i també es pot observar el número 7 emmarcat amb un quadrat per diferenciar els fragments de la mateixa col·lecció i també de les característiques i identificació del mateix llençol "para 2'50m". Al revers hi trobem la inscripció del nom de l'autor del disseny; "+ Mariano", escrit en tinta vermella, així com el seu monograma i la data de creació "9-VI-1923".