Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
31/01/1916
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12066
Matriu d'un entredós de guipur amb motius vegetals, florals, orgànics empuntillats i trenats. El motiu principal és una flor de 5 pètals que està elaborada amb un entremig de cinta de teixit o punt sencer i fulles de guipur. Al centre hi trobem una altra flor de fulles de guipur emmarcada per un cercle de cinta de teixit o punt sencer. A aquesta flor l'acompanya un fons d'empuntillats creant una xarxa, i tres llàgrimes, una plena de teixit o punt sencer i dues també de punt sencer o teixit però que a l'interior també hi trobem trenats. Seguidament a l'altre costat de la flor, hi ha tres flors fetes amb fulles de guipur emmarcades per una cinta espiralada de teixit o punt sencer i diverses llunes de punt sencer o teixit. A la part més exterior es destaca una senefa de trenats i empuntillats i al costat contrari el peu. El disseny, de reminiscències modernistes, està realitzat a tinta negra i punxó. El dibuix correspon, pel què sembla, a la totalitat de l'entredós, val a dir que hi ha un número 1 emmarcat amb un quadrat negre, fet que significa que hi ha una altra part del dibuix, de la matriu, que podria ser una cantonada i per tant ja no seria un entredós sinó un cobretaula o un llençol. La matriu està realitzada amb cartró blanc i hi podem observar el número "210/" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre. Al revers hi trobem la inscripció del nom de l'autor del disseny; "+ Mariano", escrit en grafit, així com la data de creació "31-1-1916".