Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
22/10/1916
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12065.12
Matriu d'un llençol de cotó de guipur amb motius florals, vegetals, orgànics, empuntillats, trenats i filigranes. El disseny està dividit en diversos fragments i contenen múltiples motius, entre els quals: fulles de guipur, espirals de teixit o punt sencer, fons d'empuntillats i trenats, fons de reixats, fons de filigrana, fulles i flors de punt sencer o teixits, sensefes de trenats i empuntillats a les zones exteriors, llunes de punt sencer amb un centre de guipur que sobresurt i crea un relleu. Entre tot, també es poden observar fulles de parra de punt sencer o teixit, algunes aranyes i diverses ondes. El disseny, de reminiscències modernistes, està realitzat a tinta negra i punxó. El dibuix correspon a un fragment del llençol que és un dels fragments llargs, com una franja. La matriu està realitzada amb cartró blanc i hi podem observar el número "207" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre, i també es pot observar el número 5-6 emmarcat amb un quadrat per diferenciar els fragments de la mateixa col·lecció i també la identificació i característiques del disseny "Sábana 2'10". Al revers hi trobem la inscripció del nom de l'autor del disseny; "+ Mariano", escrit en tinta negra, així com la data de creació "22-X-1916".