Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
1918
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
paper fotogràfic / fotografia
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12063
Col·lecció de matrius d'un aplic de guipur amb motius vegetals, florals i fons d'empuntillats i trenats. L'aplic, en general, dibuixa unes formes arrodonides com sif os un cinturó. Al centre, hi trobem un motiu vegetal composat per dues fulles grosses de punt sencer o punt mig, depenent del gust, i després una tija amb 8 fulles de guipur de major a menor tamany. A sobre, ho corona una flor feta amb fulles de guipur. Aquests motius s'entrellacen amb un fons d'empuntillats que dibuixen varis hexàgons i també un arc de mig punt de teixit o punt sencer que crea un perímetre al voltant del motiu i que sembla un medalló. A continuació hi trobem unes fulles modernistes a la part inferior i unes espirals a la part superior tots de punt sencer o teixit. Entre motiu i motiu hi ha un fons de xarxa o passadetes. A cada costat, hi trobem dos flors fetes de fulles de guipur emmarcades per un cercle de teixit o punt sencer que també dibuixa una espiral que enmarca una altra tija amb 12 fulles de guipur i amb dues fulles grosses que poden ser de teixit o punt sencer o punt mig. El fons és d'empuntillats però en aquest cas de forma quadrada, de reixa. La idea és que l'aplic està format per 4 medallons que formen els costats i un medalló principal de forma més ovalada. Exteriorment hi ha unes ondulacions de trenats i empuntillats en la zona superior i en canvi a la inferior el peu és de teixit o punt sencer. El disseny té unes reminiscències modernistes. Les matrius estan realitzades amb cartó blanc i hi podem observar el número "141/n" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre i a vegades amb grafit, i també les mesures del què seria el cobretaula. Al revers hi trobem la inscripció del nom de l'autor del disseny; Marià Castells i Simó escrit en grafit o tinta, així com la data de creació i en algunes matrius inclús observem els seus propis monogrames. La col·lecció no té el seu full recopilatori original.