Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
26/09/1906
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12060.8
Matriu d'un cobretaula de cotó circular de guipur amb motius florals, vegetals, empuntillats i trenats. El motiu principal és una flor de teixit i mig punt de 8 pètals ubicat a centre del cobretaula. Al seu voltant, emmarcant de forma circular, hi trobem 4 llunes de teixit enllaçades entre sí per una cinta de punt sencer que al centre hi podem observar una tira de passadetes. Aquestes llunes estan partides per la meitat ja que el disseny està partit amb la punta interna i la més externa. Finalment, la part més exterior hi vegem tres pètals o fulles de punt sencer o teixit enllaçats amb trenats que coronen tot el cobretaula. El disseny, de reminiscències modernistes, està realitzat a grafit, tinta negra i punxó. El dibuix correspon a la totalitat del cobretaula però la part interna està a un costat del suport i la part externa està a l'altre costat. La matriu està realitzada amb cartró blanc i hi podem observar el número "127/3" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre i grafit. Al revers hi trobem la inscripció del nom de l'autor del disseny; "+ Mariano Castells y Simón", escrit en tinta negra, així com la data de creació "26 Septembre 1906".