Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
11/06/1923
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12056.3
Matriu dun aplic de guipur amb motius florals, vegetals, empuntillats i trenats. Es tracta d’un motiu simètric, el centre del disseny hi trobem un cercle de tul o punt de xarxa emmarcat per flors o fulles de 3 elements i llunes de teixit o punt sencer que finalitzen amb un llaç, també de punt sencer. Aquest motiu té una similitud a la corona de llorer dels antics romans. Seguidament trobem unes línies orgàniques que encerclen un trèvol de quatre fulles de mig punt i resseguit amb torçal i fons d’empuntillats i trenats. Trobem 4 trèvols en el disseny, dos a cada costat. A continuació, unes fulles de parra de punt sencer o teixit i resseguides amb torçal creen un motiu en forma de cor dibuixat en lateral que té fons de tul o xarxa i també d’empuntillats. Finalment trobem les puntes amb motius vegetals propis del modernisme i que acompanyen un trèvol també de mig punt resseguit amb torçal. Entre el cor i aquest coronament, hi ha una lluna de punt sencer que des de la llunyania sembla una aranya. El disseny, de reminiscències modernistes, està realitzat a tinta vermella i punxó. El dibuix correspon a la totalitat de l'aplic. La matriu està realitzada amb cartró gris i hi podem observar el número "100/30" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre. A més, a grafit hi podem observar les següents inscripcions "100/30x7" i "5 ptas". Al revers hi trobem la inscripció del nom de l'autor del disseny; "+ Mariano", escrit en tinta negra, així com la data de creació "13-1-1918".