Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
1915
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
paper fotogràfic / fotografia
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12055
Col·lecció de matrius d'un disseny per una alba de ret-fi català o punta d'Arenys. El disseny està partit en diversos fragments que composen la col·lecció de matrius. Trobem motius florals i vegetals de diverses tipologies que són els elements principals de l'alba. A més, també hi ha unes línies corbes teixides que enllacen alguns motius i en altres els emmarquen. El fons és generalment de tul tot i que també hi trobem un fons de filigrana. Observem també punts d'esperit que creen una sensació de pes en el fons de tul tant lleuger o vaporós. Destacar també una tira d'ullets ubicada al centre d'una de les tires de teixit que dibuixa unes onades de forma sinuosa. Finalment destacar els motius vegetals i florals que trobem al cap del disseny, de punt de teixit o punt sencer i que dibuixen una ondulació que forma el perímetre de la peça. El disseny té reminiscències modernistes. Les matrius estan realitzades amb cartó blanc i paper, hi podem observar el número "97.3" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells i també les mesures del què seria el cobretaula, escrit al revers del suport en grafit. Malgrat no hi ha cap nom inscrit al suport, es coneix que el disseny de l'alba és de Marià Castells i Simon i que data de la primera meitat del segle XX. La col·lecció no té el full original recopilatori.