Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
fotografia
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
1923
Materials i tècniques
paper fotogràfic / fotografia
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12054.3
Fotografia en blanc i negre d'un cobretaula quadricular de cotó fet amb la tècnica de ret-fi amb motius orgànics emmarcats per torçal. Al perímetre més exterior hi trobem una cinta de teixit emmarcada amb torçal i empuntillats que ressegueix el perímetre i que de tant en tant trenca la línia recta per resseguir una lluna de punt sencer. A més, trobem unes formes orgàniques que es recargolen entre sí i que que també estan acompanyades d'altres llunes emmarcades amb torçal oferint un disseny que en aparença és senzill però que tècnicament té la seva complexitat. Esmentar que el fons és de filigrana menys a l'interior dels motius que es tracta d'un fons de reixa. A les quatre cantonades hi trobem una llacuna que té un ullet a l'interior coronat per una forma corba que es pot identificar amb la lletra "m" que alhora està coronada per tres llunes que sí que recorden una corona. El perímetre més interior tracta d'un peu regular que acompanya la roba de cotó teixida del cobretaula. Es poden observar reminiscències modernistes en el disseny. La fotografia està feta amb un pla de conjunt on es presenta la peça al centre. Està realitzada amb paper fotogràfic i hi podem observar el segell amb relleu "J.yM.C Arenys de Mar España" ubicat a la zona central de la fotografia. Al revers s'hi observa una inscripció: el número "N 65/" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta blava, i també les característiques del què seria el cobretaula "0'28x0'40". També hi podem llegir "Post Card" i un segell corresponent als fabricants del paper fotogràfic.