Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
20/01/1916
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12049.27
Matriu d'un cobretaula de cotó circular de guipur amb un motiu floral principal que té una fòrma cònica de manera que la zona dels pètals de la flor són el protagonista i les fulles que intueixien la tija acaben en punta creant aquesta lectura de forma cònica. A més, el cobretaula està perimetrat per motius vegetals, uns trèvols de tres fulles agrupats per trenats i empuntillats. La matriu és de dimensions considerables perquè aquesta matriu està dividida amb el disseny de la peça central (la flor) per una part i el perímetre exterior (trèvols i empuntillats i trenats) per l'altre. El disseny, de reminiscències gòtiques, està realitzat a grafit, tinta negra i punxó. El dibuix correspon a la totalitat del cobretaula i la mateixa matriu conté les dues parts diferenciades per els números 1 i 2 enmarcats en un quadrat escrit en tinta negra. La matriu està realitzada amb cartró blanc i hi podem observar el número "57/3" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre. A més hi podem trobar les caracterítiques del cobretaula, escrites en grafit i en aquest cas "0'28" el diàmetre del cobretaula. Al revers hi trobem la inscripció del nom de l'autor del disseny; "+ Mariano", escrit en grafit, així com la data de creació "20-1-1916".