Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
plantilla
Autoria
Castells i Simon, Marià
Casa Castells
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
cartó / punxó, picat
cartó / llapis, dibuix
cartó / tinta, pluma
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12046.4
Matriu d'un cobretaula de cotó quadricular de guipur amb motius vegetals, empuntillats i trenats. En els dissenys predominen uns medallons en forma de llàgrima que inclouen una fulla feta de fulles de guipur que són les protagonistes del cobretaula. Segons el cobretaula hi ha un nombre indeterminat de medallons amb fulles ja que aquesta matriu té un disseny que permet que el patró es repeteixi de manera que es poden realitzar múltiples medallons segons el gust ja que només està projectada una cantonada i no pas dues que són les que determinen la mesura del cobretaula. El disseny, de reminiscències gòtiques, està realitzat a grafit, tinta negra i punxó. El dibuix correspon a la meitat del cobretaula i només conté una cantonada. La matriu està realitzada amb cartró blanc i hi podem observar el número "52/" corresponent a la col·lecció de la Casa Castells, escrit en tinta negre. Al revers es pot observar el fragment de la signatura d'una persona anomenada Francisco Aramburo Martínez i que es llegeix "isco Aramburo Martínez" i també un esbós a grafit i perfilat amb tinta negra d'un fragment d'un disseny d'una portalada de pedra acompanyada d'una reixa de forja artística de reminiscències modernistes. També es pot observar elq uè seria una balustrada. Això deu ser degut a un aprofitament del suport, de manera que és probable que la matriu fos realitzada a posterior d'aquest esbós. Al no tenir data de realització i cap altre especificació amb la numeració no podem determinar si es pot associar o vincular amb el llibre de registres de la Casa Castells (vegeu 12028).