Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
vestit
Datació
1939
Materials i tècniques
seda / ras, teixit
cotó / crespó, teixit
cotó / punta mecànica
lluentó
Lloc de procedència
Hostalric
Núm. de registre
12006
Vestit llarg negre format per 3 peces. Un viso o folre de ras negre amb coll rodó i màniga llarga i un tul en el coll. El vestit llarg de crepe negre transparent es tanca al darrera amb botons des del coll fins a la cintura. Porta una cintura ample de seda negre. La faldilla porta dos entredosos de punta mecànica i un volant al final. Màniga llarga frunzida al puny amb entredosos de punta mecànica. Coll tancat de ras i guarnit el pit i l'esquena amb aplic de punta mecànica des de l'esquena fins al pit de forma triangular. Tota la peça està resseguida per un teixit de seda negra. La capa està formada per entredosos i volants de punta amb un disseny geomètric amb fons de xarxa i altres de formes ondulades. La capa es corda amb gafets i porta lluentons.