Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
coberta de taula
Datació
segona meitat segle XIX
Materials i tècniques
fusta / ebenisteria; envernissat
vidre
cotó / agulla, brodat, a mà (desfilat, relleu)
Lloc de procedència
Barcelona
Núm. de registre
11679
Quadre decoratiu d'un cobretaula amb un brodat amb una escena romàntica de la col·lecció Francesca Bonnemaison. L'escena té lloc a Venècia ja que es pot apreciar una gòndola i un soport de fusta on es lliguen les gòndoles al fons es pot apreciar la silueta d'uns edificis que semblen la torre de Sant Marc. Una dama de perfil dreta sota una porxada esten la mà que un home l'esta bessant. La dama està vestida a la moda del segle XVIII amb una gran faldilla i porta perruca de copa alta característica de l'epoca. L'home també porta perruca i vesteix amb xupa brodada i mitges. Tot el vol de l'escena està rematat amb flors. A principis del segle XIX, el mostraris de punts que es realitzaven per les dones de classes benestants, evolucionen cap a representacions més pictòriques. En aquests quadres decoratius es representen paisatges, escenes constumbristes, galants, bucòliques, la majoria d'aquestes escenes estan inspirades en temàtiques de finals del XVIII d'estil rococó. Aquests quadres de brodats es converteixen en elements decoratius en les vivendes.