Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
volant
Datació
segona meitat segle XIX
Materials i tècniques
cotó / boixets, punt de París, a mà (punt de París mixta)
Lloc de procedència
Barcelona
Núm. de registre
11594
Volant de cotó blanc de punta de punt de París mixta, treball d’origen belga. La banda superior és un fons de punt de París clàssic i la inferior un fons de tul similar al de la punta de Malines. El motiu principal representa un paó amb les ales desplegades que es va reproduint al llarg de la peça, separat per unes petites flores amb la tija, realitzades amb punt sencer i torçal, que també es troben a la part inferior de la peça. Aquesta mateixa punta apareix al llibre Bobbins of Belgium de Charlotte Kellogg, de Funk and Wagnalls Company, editat l’any 1920 a Nova York i Londres. Apareix una imatge del mateix volant atribuït a punt de París dins l’apartat dedicat a la regió de Courtrai. Aquesta referència ens fa suposar que és un peça del segon quart del segle XIX, les característiques estilístiques són molt originals respecte a altres models d’aquesta tècnica que acostuma a utilitzar motius florals o formes geomètriques. Es tractaria d’un disseny propi d’aquesta zona i segurament un encàrrec exclusiu.