Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
xal
Datació
segona meitat segle XIX
Materials i tècniques
cotó / agulla, gasa belga, a mà
Lloc de procedència
Barcelona
Núm. de registre
11579
Xal rectangular de cotó de color blanc de punta de gasa belga. Composició simètrica d’estil naturalista molt decoratiu. La peça es divideix en una part central que es desenvolupa a partir d’un motiu central de tres flors diferents envoltades per garlandes de flors més petites. A les bandes inferior i superior del xal es representa un gran gerro amb flors en direcció a aquest motiu central i a les bandes esquerra dreta, una llaçada. Tota aquesta part central està emmarcada per motius lobulars, estructures semicirculars, fulles que composen una estructura capritxosa que envolta aquesta part central. La peça continua a les dues bandes amb grans flors en contrast amb altres més petites amb fulles i branques. El vol de la peça també està ricament decorat amb fulles i flors, i destaquen alguns motius teixits sobreposats per donar relleu a les figures i la sèrie de rodes, corones, estrelles i flors realitzades a l’agulla que ressalten la peça. Aquesta peça la podem situar a la segona meitat del segle XIX, dins l’estil romàntic.