Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
cos (vestit)
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
cotó / teixit
seda / teixit
cotó / punta mecànica
Núm. de registre
10107
Cos de vestit de teixit de seda acanalada de color negre, imitant una jaqueta, amb una brusa falsa a sota, de fons blanc i aplicació de blonda mecànica a sobre, amb motius florals esquematitzats. La part exterior, corresponent a la jaqueta, de coll girat que consta de dues grans solapes de formes arrodonides i ondulants, que segueixen la línia de baix, en la qual totes les peces de patronatge que conformen la jaqueta acaben amb extrems arrodonits, creant així un faldonet lobulat. Les mànigues, llargues i una mica bufades a l'espatlla. El coll, que forma part de la brusa falsa, és de tira. L'interior de la peça està ben acabat: folrat amb un teixit de cotó llis i les pinces i costures obertes, amb betes rosa pàl•lid a les vores i tallets a les zones més estretes, com la cintura, que permeten que la peça s'adapti millor a les formes del cos. A la vora se li ha aplicat una peça vista, que amaga les costures un cop posada, en el cas que un faldó s'aixequi. Pel que fa a la brusa falsa, que són dues peces aplicades a aquesta jaqueta, cal destacar que està folrada de cotó rosa i reforçada per una barnilla a cada costat. Aquesta peça és la que duu l'obertura central davantera, que està cordada amb gafets metàl•lics. Les mànigues, llargues i corbes, tenen uns petits plecs a l'alçada del colze que milloren la mobilitat. estan cosides a la cisa a mà. L'ornament consta d'aplicació de blonda amb motius florals esquematitzats. L'esquena està formada per una costura central i dos costadets per banda, acabats amb un petit faldó lobulat. Costures laterals. A la part de davant hi ha una pinça llarga, que imita un costadet, però que s'obre a l'alçada del pit. L'altre pinça que formaria part del patronatge habitual s'ha eliminat amb la costura de la peça de la brusa amb la jaqueta. Màniga de patronatge sastre.