Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
caixa de mariner
Datació
segona meitat segle XVIII
Materials i tècniques
fusta
ferro
pintura / pintura a l'oli
corda
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
1466
Caixa de mariner de forma rectangular. La tapa, plana a l'interior i lleugerament convexa a la part exterior, està unida a la caixa per mitjà de frontisses de baga. L'interior de la tapa és una representació de les quatre estacions pintada a l'oli. L'hivern està representada com un moro, algerí o tunissenc, que fuma en pipa davant d'un braser; dues dones vestides com europees i una altra la primavera i l'estiu i una dona vestida d'home muntada sobre un barril i sostenint una bandera blanca amb creu vermella que representa la tardor. Al costat de la representació de l'hivern trobem una dona mora asseguda cosint. A la part externa de l'arca en la banda del davant hi ha un oval blau sobre fons negre; dins la superfície de l'oval una jardinera de flors amb un ocell a cada costat. A les cares laterals una circumferència de color blau sobre fons negre. Dins de cada circumferència dues nanses rodones de ferro, unides per un doble passant de corda. No hi ha calaixet però sí rastres de què n'havia tingut.