Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
caixa de mariner
Datació
primera meitat segle XVIII
Materials i tècniques
fusta
ferro
pintura / pintura a l'oli
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
1465
Caixa de mariner de forma rectangular amb tapaplana interiorment i lleugerament convexa a la part exterior. La frontissa de la tapa és feta de simples bagues. El forat del pany està situat al centre de la part frontal dins un rombe de fusta. A l'interior hi ha dos compertiments, el més petit, de forma rectangular, situat a la dreta té una cobertura de tapa plana decorada en les dues cares; en l'exterior hi ha un ram de tulipes vermelles i flors blanques sobre fons verd; a l'interior un colom blanc sobre fons vermell. La tapa està decorada en la seva part interior amb una escena que representa el dinar d'un patró amb la seva família, damunt un fons verd: una taula parada amb al voltant: el pare tocant el violí i els tres fills a la seva esquerre i la mare tocant la pandereta i dues filles a la seva dreta. A cada banda de l'escena, s'hi representen les imatges dels titulars de les dues ermites marineres d'Arenys de Mar, o sia la del Calvari i la de la Pietat. L'exterior de la caixa es veu repintat amb color uniforme de siena. Els agafadors laterals són del tipus barrot.