Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
caixa de mariner
Datació
primer quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / clavat
ferro
pintura / pintura a l'oli
Lloc de procedència
Arenys de Munt
Núm. de registre
1464
Caixa de mariner rectangular de fusta amb tapa plana. El forat del pany està situat al centre de la part frontal. La part davantera està decorada amb un fons ocre i al centre un motiu geomètric blanc i verd fet a compàs a manera de rosa dels vents centrat al mig i altres quatre en forma de semicercle en cada cantonada, en colors blanc, negre, blau i vermelló i una branca de corall a cada costat del motiu cental amb un lleó i una au que sembla un paó. A cada una de les cares laterals de l'arca un plafó en vermelló sobre fons negre, on hi han enganxades dues anelles de ferro per transportar el moble. La tapa s'uneix a l'arca per dues xarneres i ja és de la primera meitat del segle XIX; en la seva part interna és pintada a l'oli sobre un fons de color de siena cremada, on, voltats per una senzilla orla, hi ha Flora, Tirèsies, Ceres i Bacus, representant les quatre estacions. També hi ha el sol i la lluna. Té un calaixet amb la tapa pintada a l'exterior amb un ram de flors sobre fons marró.