Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
caixa de mariner
Datació
segle XVIII
Materials i tècniques
fusta / clavat
metall
pintura / pintura a l'oli
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
1463
Caixa de mariner rectangular de fusta amb tapa plana per les dues cares i dos agafadors laterals de barrot. El forat del pany està col·locat al centre i permet l'obertura de la tapa superior que té decorada la part interna amb una representació de Judith havent mort Holofernes. Es tracta d'una escena emmarcada a la dreta per una torre de defensa amb una bandera i a l'esquerre per una font amb un brollador d'aigua i un arbre florit. Al centre Judith que sosté en una mà el cap tallat d'Holofernes i a l'altra l'espasa tacada de sang. A la seva dreta, la seva serventa amb un sac obert i a la seva esquerra, la tenda d'Holofernes, rematada amb mitges llunes, que deixa entreveure un llit amb el cos decapitat. L'exterior de l'arca és pintat de blau agrisat amb flors blanques al mig i un ocell a cada banda. Al costat dret de l'arca hi ha un calaixet amb una tapa pintada amb un ram de flors vermelles i blanques sobre fons verd.