Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
Retaule de Sant Isidre
escultura
Autoria
Agustí Pujol, el Jove
Datació
1628
Materials i tècniques
relleu
pintura sobre fusta / daurat
Lloc de procedència
Arenys de Munt
Núm. de registre
9687.1
Escena conservada del retaule de sant Isidre de l'església de Sant Martí d'Arenys de Munt. Representa a sant Isidre davant de la seva dona santa Maria de la Cabeza que miraculosament travessa el riu sobre un vel. El sant està representat amb el vestit de llauradors de Castella. El retaule de Sant Isidre d'Arenys de Munt va ser realitzat l'any 1628 i destruït el juliol de 1936, es van conservar tres escenes que es van guardar al Museu Municipal Fidel Fita d'Arenys de Mar. Josep Ma. Pons Guri havia atribuït aquest retaule al mestre fuster Jaume Vendrell. L'any 2008 Joan Bosch, historiador de l'art dins els seus estudis sobre Agustí Pujol l'atribuieix a aquest autor, donades les similituds amb altre escultura d'Agustí Pujol també dedicada a Sant Isidre que es trobava a l'Església de Vilafranca del Penedès. Joan Bosch també referma aquest teoria en el sistema de treball al segle XVII quan les feines de realització d'un retaule estaven clarament diferenciades entre els fusters, els escultors i els pintors i dauradors. L'any 2008 les tres escenes van ser restaurades al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya.